Yurtdışı GRE Sınav Kursları
Amerika’da master ve doktora yapın, kaliteli eğitiminiz ile kariyerinizde parlayın! Lisans üstü eğitimde Amerikan okullarının istediği GRE sınavında yüksek skor elde etmek için Education World güvencesiyle yurtdışı sınav hazırlık kurslarına katılabilirsiniz. Detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bize ulaşın!
Okul Arama
GRE nedir ve nasıl uygulanır?
GRE olarak kısaltılan Graduate Record Examination, Amerika’da Master ve Doktora yapmak isteyen sosyal bölüm öğrencilerinden istenen İngilizce bir sınavdır. Bu sınav başvuranların öğrenim durumuna göre üniversitelerin karşılaştırma yapabilmesine olanak tanıyan bir puan değerlendirmesi amacıyla yapılmaktadır. GRE sınavındaki matematik soruları SAT sınavında olduğu gibi aritmetik, cebir ve geometri konularını kapsar. Bu sınavda hesaplama ya da trigonometri bilgileri test edilmez. GRE bir anlamda da dayanıklılık ve sabır testidir.
Sınav puanları 200 – 800 arasında sonuçlanmaktadır. Sadece isim yazıldığı durumda bile skor 200 puan olacaktır. Sınav sonunda resmi olmayan GRE sonucunuzu öğrenebilirsiniz, resmi sonuç sınavın ardından 10 – 15 gün içinde adresinize gönderilir. Analitik yazım bölümünde puan 0 ile 6.0 arasında, 0.5`lik artışlar ile kaydedilmektedir. (4.0, 4.5, vs.)
GRE sınavı kaç bölümden oluşmaktadır?
GRE’de testler sayısal, sözel ve analitik yazım olmak üzere üç bölümden oluşur.
Sayısal bölüm lise matematik bilgileri ile grafik yorumlama becerilerini ölçer. Bu bölümde toplam 28 soru bulunur. Sorular yüzdelikler, eşzamanlı denklemler, işlemler, özel üçgenler, aritmetik ortalama, aralık ve olasılık gibi matematik konuları ile ilgilidir. Grafik bölümde ise grafik okuma, bilgileri yorumlama ve matematik problemleri çözme yeteneği ölçülmektedir.
Sözel bölüm kelime hazinesi ile okuduğunu anlama yeteneğini test eder. Bu bölümde cevaplamanız gereken soru sayısı 30’dur.
Sözel bölümde, dört soru tipi bulunur. Bunlar;
- Cümle tamamlama (Sentence Completions)
- Eş anlamlı kelimeler (Analogies)
- Zıt anlamlı kelimeler (Antonyms)
- Okuma algılama (Reading Comprehension)
Analitik Yazım bölümü verilen konu üzerinde perspektif sunma ve argüman analizinden oluşan iki kompozisyon yazımından oluşmaktadır. Analitik bölüm için ayrılan süre 75 dakikadır. Perspektif sunma için 45 dakika, argüman analizi için 30 dakikanız vardır.
Bunun yanı sıra sınavda ETS`nin yeni sorular geliştirmek amacıyla hazırladığı puan hesaplamasına dahil olmayan sayısal veya sözel bölümden seçilen bir deneme bölümü de bulunmaktadır. GRE’ye Türkiye’den ya da Amerika’dan girilebilmektedir.
3 Uluslararası Ofis
Education World Türkiye, Almanya, İngiltere ofisleriyle öğrencilerinin yanında!
Ücretsiz Danışmanlık
Ücretsiz danışmanlık ile size en uygun ülke ve sınav kursu seçimi!
Deneyimli Uzman Danışmanlar
Yurtdışı eğitimde 20 yıla yakın tecrübe, binlerce anlaşmalı okul!
GRE sınavına yurtdışında hazırlanın, başarıya kısa sürede ulaşın!